Om författaren

Minna Fröjdholm

Minna Fröjdholm

Bokens författare, Minna Fröjdholm, är i grunden socionom och framgångsrik serie entreprenör inom privat social verksamhet.

Hon var bland de första i Sverige att grunda privat omsorgsverksamhet i början av -90 talet. Hon grundade och drev även 2 friskolor och 2 förskolor. Hon var en av de största utförarna i Stockholm bl.a.inom tjänsten ”Hemtjänst”, äldreomsorg, när de privata tjänsterna infördes 2002/2003 Handikappomsorg är ett område som ligger henne extra varmt om hjärtat.

Minnas drivkraft till att skriva boken är att hon själv ville förstå hur de sociala verksamheter som hon drev och ägde hängde ihop med den offentliga ekonomin, bl.a. för att få en klok uppfattning om vad vinster i välfärden egentligen handlade om. Hon ville spåra den väg som pengarna till hennes verksamheter gick via skattesystemet. Vägen till förståelse blev krånglig bl.a. eftersom det saknas pedagogisk förklaring till hur ekonomin hänger ihop, därför bestämde hon sig för att skriva den bok som hon saknade.

Med boken och snabb-kurs vill hon förmedla sambanden och ekonomiska väsentligheter i den offentliga ekonomin på ett enklast möjliga- och pedagogiskt vis.

Stäng meny
×
×

Kundvagn